Γυμνάσιο

 • Συντάκτης
  Δημοσιεύσεις
 • #4156 Απάντηση
 • #4215 Απάντηση

  Γιαλλούση Μαρία

  Γεια σας,

  ονομάζομαι Μαρία Γιαλλούση και εργάζομαι στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο ως εκπαιδευτικός του κλάδου ΠΕΟ4 (χημικός).
  Θα ήθελα να γνωρίζω το πλαίσιο που πρέπει να έχει κανείς υπόψη του για να αποφασίσει και να δομήσει το ψηφιακό σενάριο είτε για ένα μάθημα των ΦΕ είτε για μία διαθεματική εργασία. Επιπλέον θα ήθελα να γνωρίζω αν το πλαίσιο αφορά και τα μαθήματα των Ομίλων.

  Περιμένω νέα σας

  Με εκτίμηση
  Μαρία Γιαλλούση

 • #4216 Απάντηση

  Έλενα Μερκούρη

  Ένα ψηφιακό σενάριο είναι ένα σενάριο διδασκαλίας.Το πλαίσιο καθορίζεται από τους στόχους που θέτει ο εκπαιδευτικός ….μετά το τέλος της διδασκαλίας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί να …….(εδώ έχουμε τους διδακτικούς στόχους, συναισθηματικούς κτλ.). Ενσωματώνει διάφορες τεχνικές διδασκαλίας ή εκπαιδευτικές τεχνικές, είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο, το οποίο αξιοποιείται στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας. Δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σκεφτούν, να γράψουν, να συζητήσουν, να σχολιάσουν και να ασκηθούν ατομικά ή ομαδικά, να αξιολογηθούν ή να αυτοαξιολογηθούν. Το πλαίσιο καθορίζεται από τον διδάσκοντα ανάλογα με τους διδακτικούς/εκπαιδευτικούς στόχους που έχει θέσει για τη διδακτική ενότητα και ανάλογα με τις συνθήκες, τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των μαθητών ώστε να επιτυγχάνονται τα βέλτιστα μαθησιακά αποτελέσματα, να κινητοποιείται και να διατηρείται το μαθησιακό ενδιαφέρον. Επιπλέον, η αξιοποίηση πολλαπλών διδακτικών τεχνικών στη διδασκαλία, καλύπτει το στυλ μάθησης των περισσότερων μαθητών και εξασκούνται σε ποικίλες συνθήκες μάθησης. Ελπίζω να κατάλαβα την ερώτησή σας….

 • #4219 Απάντηση

  Γιαλλούση Μαρία

  Καλημέρα σας κα Μερκούρη! Καλή Χρονιά!

  σας ευχαριστώ για το άμεσο της απάντησης. Όπως είχα διατυπώσει στο αρχικό μου ερώτημα θα ήθελα να γνωρίζω αν θα μπορούσα να παρουσιάσω ένα από τα μαθήματα των Ομίλων που έχω υποστηρίξει ως εκπαιδευτικός χημικός στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο ( π. χ «Η χημεία σαν παραμύθι θεατρικό ή ψηφιακό») μαζί με τις ψηφιακές δημιουργίες των μαθητών του αντίστοιχου Ομίλου.
  μγ

  • #4220 Απάντηση

   Έλενα Μερκούρη

   Καλημέρα και καλή χρονιά!

   Μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να υποβάλετε το σενάριό σας στην πλατφόρμα aesop.iep.edu.gr την πλατφόρμα Ανάπτυξης, Σχεδίασης, Υποβολής και Αξιολόγησης Ψηφιακών Διδακτικών Σεναρίων του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τα Γνωστικά Αντικείμενα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

   Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
   Έλενα Μερκούρη

   • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 3 χρόνια, 6 μήνες πριν από  Έλενα Μερκούρη.
Απαντήστε σε: Γυμνάσιο
Οι πληροφορίες σας:
Ακύρωση